Eräretki | Riuttaskorpi 2.-3.7.

Nyt tulee tarjolle kaikkien aikojen retki! 

Eräretken alustava ohjelma: 

PERJANTAI

- kokoontuminen perjantai-iltana leiripaikkaan. Viisi nopeinta ilmoittautunutta voi varata itselleen sängyn mökistä, loput viettävät yönsä ulkona omissa teltoissaan, riippumatoissa tms. Leiripaikan tontilla on tilaa! Varasto tarjoaa ja toimittaa SUP-laudat, mutta itse pumpataan paikanpäällä.  

- perjantaina iltaretki puroa pitkin laavulle paistamaan makkarat. Reitille osuu yksi majavien tekemä pato, joten saappaat mukaan kun mennään siitä ohi. Matkalla näet myös majavan pesän ja jos lottovoitto osuu kohdilleen kuten retkenjohtajalle juhannusyönä - nähdään myös majavat puuhissaan! 

- loppuilta vietetään leiripaikassa mm. nuotion äärellä, löylyissä puulämmitteisessä saunassa, käydään kalastamassa, heitellään tikkaa tms. Ihan miten itse parhaiten tykkäät. Puuhommiakin riittää. 

LAUANTAI

- lauantaiaamuna lähdetään pitkälle SUP-vaellukselle ilman kiireitä kaikille tuntemattomiin maastoihin. Mikäli puroissa järvistä toisiin on riittävästi vettä, pystymme etenemään vaikka koko päivän. Tälle matkalle pakataan mukaan tottakai eväitä, mutta myös uikkareita, kalastusvehkeitä yms. kannattaa varata mukaan. Ahventa on ja haukia jopa riesaksi! Pienempikin hauki antaa SUP-laudalle melkoiset kyydit, se on aika siistiä puuhaa. Suosittelen käyttämään yhden koukun vieheitä - kaislikkouistimia, jigejä yms. ettei käy hassusti pumpattavan laudan kanssa. Kaikkea nekin kestää paitsi huonointa mahdollista tuuria! 

- päiväreissun jälkeen kokoonnumme leiripaikalle kokkailemaan ja lämmittämään savusaunaa. Tämä sauna lämpiää nopeasti, joten se menee siinä samalla kun valmistelemme ruokaa. 

- illaksi kotiin tai mahdollisesti toinen yö vielä leiripaikalla. On myös mahdollista osallistua pelkästään lauantain ohjelmaan, mikäli perjantaina et vielä ehdi mukaan. Hinta ei kyllä tipu - siitä lähti jo reippaalla kädellä pois ensimmäisen eräretken kunniaksi. 

Kohde sijaitsee alle 70km Tampereelta, Nokialta ja Pirkkalasta, noin tunnin ajomatka. Kun retkiporukka on kasassa, sovitaan ihmeessä kimppakyytejä. Tiet ovat hyvässä kunnossa koko matkalla. 

Pakkaa mukaan ainakin:

- saappaat ja sään mukaiset vaatteet. Aurinkorasvalle tulee alustavan ennustuksen mukaan käyttöä 

- omat makuupussit, lakanat, tyynyt, peitot yms. ja myös teltta jos et ehdi viiden ensimmäisen ilmoittautujan joukkoon. Ja vaikka ehtisit, saat silti nukkua teltassa ja vapautetaan mökkipaikka jollekin muulle

- uikkarit ja pyyhe sekä muut henkilökohtaisen hygienian varusteet. Leiripaikassa ei ole juoksevaa vettä, mutta äkkiä sitä lämmittää pesuja varten. Vessana toimii vanha kunnon huussi. 

- omia eväitä ja juomia koko reissulle. Kurun K-kauppa ja Sale noin 15min ennen leiripaikkaa. Leiripaikasta löytyy kahvinkeitin, grillejä, uuneja, hella ja mikro sekä tottakai jääkaappi ja pieni pakastin. Kaivosta tulee puhdasta vettä, mutta voit toki kantaa omat pullovedet mukana - ainakin päiväreissulle pitää olla jonkinlainen täyttöpullo mukana

- hyttysmyrkkyä! 

- seikkailumieltä ja rohkeutta. Jos ei kemiat kohtaa niin aina pääsee karkuun sekä järvellä että leiripaikassakin ;)

Varaa paikkasi heti! Varmista vielä moneen kertaan, että syötät yhteystietosi oikein, jotta pääsemme suunnittelemaan reissua yhdessä vielä etukäteen ja saat tietoosi tarkat koordinaatit. 

En malta odottaa! - Joonas 

50,00 €